Rokershuid

Bij mensen die roken treedt een versnelde veroudering van de huid op. In tabaksrook zitten bepaalde stoffen welke afbraak van bindweefsel in de huid bevorderen. Hierdoor verliest de huid elasticiteit met als gevolg het ontstaan van rimpelvorming. Door roken kunnen ook de zogeheten rokerslijntjes op de bovenlip ontstaan.

De tabaksrook heeft ook een vernauwend effect op de bloedvaten in de huid, waardoor minder zuurstof en belangrijke voedingstoffen vervoerd kunnen worden. Zuurstof en voedingsstoffen zijn essentieel voor het goed functioneren van de cellen in de huid. Door dit relatief tekort kan de huid grijs tot gelig kleuren. Ook de huid onder de ogen kan door de verminderde doorbloeding donkerder van kleur worden.

Na het uitademen van de sigarettenrook, blijven roetdeeltjes als het ware op het gezicht plakken. Dit kan mee-eters en onderhuidse talgverstoppingen veroorzaken.

Vale /doffe huid

Een doffe huid kan door een samenspel van oorzaken tot stand komen. Stress, roken, zon, ouder worden of verkeerde verzorgingsproducten kunnen hieraan bijdragen, een behandeling kan dan uitstekende manier zijn om de huid een boost te geven zodat de huid weer gaat stralen en er gezond uitziet!

De oplossing voor de rokershuid, vale en doffe huid:

Lukt het online inplannen niet of heeft u een andere vraag? Tijdens behandelingen kunnen wij de telefoon niet opnemen, stuur ons dan een berichtje via Whatsapp.

Neem contact op