Heb jij last van mee-eters, die zwarte stipjes op je gezicht? Ik vertel je hoe je er vanaf komt én ervoor zorgt dat ze niet meer terugkomen

De behandeling tegen grove porien/mee-eters :

Maar wat zijn die grove porien?

Poriën zijn de openingen van de zweetkliertjes van onze huid die iedereen heeft, hetzij groot of klein. We hebben onzichtbare poriën die vocht afscheiden (zweetklieren) en poriën die talg afscheiden (talgklieren). In de loop van de tijd kunnen de poriën groter worden en dat worden dan grove poriën genoemd.

Deze zijn vaak rond de neus en op de T-zone te vinden; de plekken waar de huid vaak wat vetter is. Wanneer de huid veel talg afscheid (vette huid) staan de poriën wijd open en kunnen deze openingen snel verstoppen met talg.

De oorzaak van grove poriën

De oorzaak van grove poriën is te wijden aan het feit dat naarmate je ouder wordt de hoeveelheid collageen in de huid afneemt waardoor de stevigheid van de poriewandjes vermindert. Talg, make-up resten en andere soorten vervuiling die erin achterblijven rekken de poriën als het ware op waardoor ze steeds duidelijker zichtbaar worden. Daarnaast vergroten ook de zweetklieren in de huid en komen ze door het slapper worden van de huid meer aan de oppervlakte te liggen. Grove poriën die zijn ontstaan doordat ze elasticiteit hebben verloren kunnen genetisch bepaald zijn.

De een heeft alleen grove poriën rondom de kin en de neus, de ander over het hele gezicht. Onze poriestructuur bepaald voor een groot deel welk huidtype we hebben. Zo heeft een droge huid weinig tot geen poriën, een gecombineerde huid heeft vaak op het voorhoofd, neus en kin grove poriën (T-zone) en bij de vette huid heeft het hele gezicht grove poriën.
Wat moet je juist niet doen als je last heb van grove porien
Grove poriën komen meestal voor bij een vette huid en vaak hebben mensen met een vette huid de neiging hebben om de huid te bestrijden met agressieve lotions die de huid zogenaamd ontvetten, terwijl je daar niet meer dan het tegengestelde resultaat mee bereikt. Door het gebruik van de agressieve producten droogt de huid uit en gaan de talgkliertjes als reactie hierop alleen nog maar meer talg produceren. De huid wordt hierdoor nog vetter en de poriën zijn meer zichtbaar dan ooit

Lukt het online inplannen niet of heeft u een andere vraag? Tijdens behandelingen kunnen wij de telefoon niet opnemen, stuur ons dan een berichtje via Whatsapp.

Neem contact op